10 januar 2011

Når kjøper man brudekjole?

Han har fridd og dere har satt dato, men når må du egentlig kjøpe brudekjole? Det kommer jo helt an på hvor viktig kjolen er for deg...                                                                    
Når du ser på nettet og finner kjolemerker eller kjolesalonger, skal de aktuelle salongene kontaktes og du booker time. Noen bruder er veldig klare på hva slags brudekjole de skal ha og har undersøkt mye i forkant av besøket i salong, mens andre er mer usikre og synes det er litt vanskelig (tross alt en VIKTIG kjole..). Så når du finner drømmekjolen kan du kjøpe den, om den passer eller er litt stor (som regel ikke noe problem å sy kjoler inn). Er drømmekjolen din derimot alt for liten, og du ikke ser muligheten for å slanke deg inn i den (noe som ikke anbefales), må kjolen bestilles. Da tar det straks 3-6mnd, alt etter hvilket kjolemerke drømmekjolen er ifra.
De fleste brudekjoler må også ha en tilpassning, for den skal jo sitte helt perfekt (dette gjelder også de med snøring). Kjoletilpassningen bør gjøres ca 1mnd før bryllupet, da det ikke er stor sjanse for at du endrer mye mer på kroppsfasongen og slik at det ikke blir for tett til bryllupet (stressmoment for deg som brud).                                                                  
                                                  
                                                                                                                                   
Så når bør brudekjolen kjøpes? Hvis brudekjolen er kjempeviktig i ditt bryllup, anbefaler vi at du finner kjolen din senest et halvt år før bryllupet. Da kan det bestilles opp hvis ikke din størrelse finnes i butikk, og du har allikevel tid til å få kjolen og gjøre sømtilpassning i grei tid før bryllupet.
Hvis brudekjolen er viktig, men du ikke har veldig sterke meninger om at det skal være akkurat DEN, så anbefaler vi at du finner kjolen din senest 3 mnd før bryllupet. Du har det utvalget som finnes i butikk å velge i, og rekker fint å gjøre tilpassning på kjolen din.                                 
                                                                                            
Fordelen med å være ute i litt god tid - alt som er gjort er gjort! Mange planlegger også en del ut ifra kjolen. Er kjolen i romantisk stil vil du kanskje ha lyse roser i brudebuketten, så vil du kanskje ha lyse dekorasjoner og invitasjoner for å få en rød tråd i bryllupet...
Lykke til!